Чудото на св. Јован Крстител

онака како што старец Хрисант Дионисијатски кажуваше во 1940 година Минатата година (1939) бев одоговорен во магерницата. Се приближуваше славата на Чесниот Претеча, за време на која правевме мала прослава. Денот […]