За молитвата

1. Молитвата е една од најважните и најмоќни сили, којашто го препородува оној којшто се моли, дарувајќи му телесна и духовна благосостојба. 2. Молитвата претставува душевни очи и крилјата. Таа […]

За смртта

Колку повеќе стареам, толку повеќе ја забележувам непостојаноста и празноста на овоземните нешта. О, зошто залудно се вознемируваме? Нашиот живот е краток, тој е прашина, пепел и сон, и набрзо […]