Во Господа се упокои старец Тома

На 27 август 2016 година, на препразненството на Успението на Пресвета Богородица, во Господа се упокои старец Тома од братството на Томаидите, јеропсалт и ракоделец на сребро, еден од најзначајните […]

Портрети: Игор Зиројевиќ

Игор Зиројевиќ е роден 1977 година во Требиње (денешна Република Српска, БиХ) каде завшрил осново, основно музичко, и средно училиште. Од 1997 година е во Атина заради студии по црковна […]