Двајца пријатели во пустина – Мудра приказна од животот

Ова е приказна за двајца пријатели кои оделе низ една пустина. По патот се скарале и едниот го удрил другиот. Удрениот се почувствувал повредено, но молчејќи напишал во песокот: “Денес добив удар од мојот најдобар пријател“. Продолжиле да одат се додека не наишле на оаза каде решиле да се избањаат. Оној кој добил удар за […]