Поп културата и папата

Коментар на Енди Ворхол во врска со популарноста, „попизмот“ (но и папизмот) и култот на личноста/celebrity согледани преку посетата на папата Јован VI на Њујорк во 1965 година. — Една недела по филаделфиската изложба, добив вистинска лекција од шоу бизнисот и поп-стилот. Токму тогаш кога мислиш дека стануваш навистина познат, наидува некој и те прави […]

Ватикан: Римо-католичката црква е единствената вистинска Црква

Ватикан во вторникот (02 ноември 2010 година) издаде нов документ во кој го потврдува своето учење според кое Римо-католичката црква е единствената вистинска Христова Црква. Документот, кој содржи 16 страници е изработен од Советот за верска доктрина, тело-заштитник на ватиканските псевдо-верски доктрини и учења. Формулиран во вид на пет прашања и одговори, документот е насловен […]