Момчето и старецот

Еден богат човек побарал од некој старец да му помогне да го одвикне синот од лошите навики. Старецот го повел со себе момчето на прошетка низ градината. Застанале на едно место и побарал од момчето да откине една млада билка која растела недалеку од местото на кое стоел. Тој ја фатил билката со палецот и […]