Најчитани 10 текста за 2016

Ова се најчитаните и најсподелуваните текстови објавени на Православие.мк за оваа година. Доколку сте пропуштиле некои од нив, или сте ни се придружиле подоцна, еве уште една шанса да ги […]

Седум најчитани текстови за ноември 2016

Во случај да ги пропуштивте, еве ги седумте најчитани текстови за овој ноември: 7. За убавата блудница, или: парабола за спасот од грешните помисли 6. Не можам да одам на […]

Седум најчитани текстови на Православие.мк во септември 2016

Пред да започне викендот, може да проверите дали сте пропуштиле некој од седумте најчитани текстови на Православие.мк за овој месец. 7. Шест кратки поуки од старец Паисиј 6. Три чуда […]

Најчитани 12 текста на Агапи за 2015 година

Годинава сме објавиле 331 статии. Од нив, првите дванаесет места ги имаат следниве објави: 12. Три чуда со чесниот појас на Пресвета Богородица 11. Свети Порфириј: Болеста на модерното време […]

Најчитани пет текстови во ноември 2015

Мал потсетник за најчитаните пет текстови на Агапи во ноември 2015, по обратен редослед. 5 Чудата на свети Димитриј, мироточивиот чудотворец Солунски 4 Што се јаде по причестувањето? 3 За […]

Најчитано на Агапи во 2014 година

Вообичаено на крајот од една година правиме анализа на тоа што и како сме изработиле во тековната година што изминува, за да видиме што ги интересира нашите читатели, но и […]