Кафе со сестра Васа: Мироносиците – апостоли на апостолите

Во оваа епизода на „Кафе со сестра Васа“, најпопуларната православна монахиња (која има зилиони фанови низ светот), разговара за жените-мироносици и Јосиф од Ариматеја кои во нашата Црква се познати […]

Кафе со сестра Васа, 32 епизода: Света Макрина

Теологија со малку хумор. Во оваа епизода, сестра Васа зборува за света Макрина, сестрата на св. Василиј Велики св. Григориј Ниски, за нејзината љубов кон Бога и ближните. И за […]

Кафе со сестра Васа, 31 епизода: Св. апостол Павле

Теологија со малку хумор. Во оваа епизода, сестра Васа зборува за светиот апостол Павле, ги пренесува озборувањата за можната љубовна врска меѓу Анка и Dr. Silkworth, и критички се осврнува […]

Кафе со сестра Васа, 30 епизода: Св. апостол Петар

Теологија со малку хумор. Во оваа епизода, сестра Васа зборува за светиот апостол Петар, верата, љубовта и Светското фудбалско првенство. Преводот на македонски е достапен со клик на Captions – […]