Беседа во петокот на шестата седмица од Великиот пост, на Инокентиј, Архиепископот Херсонски

Ден по ден, седмица по седмица, и еве, помина речиси целата света Четириесетница, иако, од друга страна, поради ненавикнатоста на воздржание и пост, можеби ни изгледаше бесконечна. Постот трае уште […]