Ресурси за оние што сакаат да научат новогрчки

Доколку сте започнале самостојно да учите грчки јазик, сигурно сте наишле на голем број веб страници што тврдат дека ќе ви помогнат да го совладате новогрчкиот. Сепак, ретко која страница навистина се покажала како добар ресурс за постигнување на вашата цел. Бидејќи и ние сме поминале по овој пат, решивме да креираме една почетничка листа […]