Епископ Климент Хераклејски: Црквата на Живиот Бог

Видео запис од излагањето на Преосветениот Епископ Хераклејски г. Климент од овогодинешната Седмица на Светото Писмо, на тема: „Црквата на Живиот Бог – столб и тврдина на Вистината“. Црквата има есхатолошки корен, не треба да ја бараме во минатото. Колку и да сме носталгични за нашето древно наследство, сепак, треба да знаеме дека идентитетот на […]