Противотров за депресијата

Нашето време е окарактеризирано како време на раскош и конзумеризам. Сета технологија, напредокот на науката, многуте уживања и материјалните наслади заедно со економската криза создадоа многу проблеми кај луѓето и […]

Во сенката на Великиот Инквизитор

Можеби најпознато поглавје во сите дела на Достоевски е она за „Великиот Инквизитор“ во „Браќа Карамазови“. Тоа е една „поема“ прилежна на карактерот на Иван Карамазов, фантастична приказна која го […]