Бог е тука

Сакам да ви раскажам за Волтер. Живеевме во ист град. Тој беше парализиран од појасот надолу. Неговите нозе не беа развиени, беа мали и кревки. Неговата мајка го оставила кога […]

Мали добри дела

Протоереј Андреј Јуревич – за тоа како да се прават добри дела, кога немаме пристап до затворениците, а бездомникот не може секој да го донесе дома… — Сметам дека денес […]

Врвот на основните добродетели

Укажување за крајната граница или врвот на основните добродетели од блажениот Дијадох, Епископ Фотички во древниот Епир Илириски 1. Крајната граница или врвот на совршенството на верата е бестрастното потопување […]