Во сенката на Великиот Инквизитор

Можеби најпознато поглавје во сите дела на Достоевски е она за „Великиот Инквизитор“ во „Браќа Карамазови“. Тоа е една „поема“ прилежна на карактерот на Иван Карамазов, фантастична приказна која го […]