За половоста и целосноста

Кога бев дете, можеби затоа што почнав да одам на училиште, сите повозрасни луѓе ми изгледаа како полубогови, нешто налик на она што го говори Хомер, дека во старите времиња […]

Писмо прво од старец Пајсиј Светогорец

1 јануари 1974 год. Те поздравувам, возљубен мој брату Дионисиј! Нека Сесветиот витлеемски Младенец ја благослови годината која претстои! Го добив твоето писмо. Ми поставуваш прашање за сопружничките односи на […]