[Видео] Се симна благодатниот оган

Денес, Велика сабота 2018 година, во 13:17 часот по македонско време, во Кувуклијата во Ерусалим се симна благодатниот оган. Неговата Светост, Патријархот Теофил III Ерусалимски го предаде на верните кои […]

[Видео] Се симна благодатниот оган

Денес, Велика Сабота 2017 година, во Кувуклијата во Ерусалим се симна благодатниот оган. Неговата Светост, Патријархот Теофил III Ерусалимски го предаде на верните кои во молитва го очекуваа овој радосен […]

Велика сабота: слегување на благодатниот оган

(Преводот на македонски вклучете го со клик на cc -> Macedonian) Велика сабота е посветена на споменот на пребивањето на Господ Исус Христос во гробот, и Неговото слегување во адот. […]