Не стивнуваат реакциите во грчката црковна и политичка јавност во врска со спорот со името

Откако грчкото Министерство за надворешни работи ја обвини грчката Црква за сојузништво со нео-нацистичката партија „Златна зора“ во врска со решавањето на спорот со името на Р. Македонија, како и […]

Грчката Црква предупредува за „Цунами од сиромаштија“

Грција ќе се соочи со очајна ситуација оваа есен, со новиот бран сиромаштија поттикнат од нејзината оштетена економија, предупреди гласноговорникот на Грчката Православна Црква во Атина. Говорејќи со економскиот известувач […]