Дали треба да одам кај свештеник или кај психотерапевт?

Прашање: Доколку имам некаков проблем, ве молам, кажете ми дали треба да одам кај свештеник, или кај психотерапевт? Одговор: Секако, велам дека треба да појдете кај свештеник. Но, за жал, забележувам нешто во нашиот свет: сѐ почесто гледам како ние, свештениците, го немаме најдено православниот начин на примање на човека, на негово ислушување, разбирање, воскреснување. […]