Во рајот ќе бидеш близу до Бога

Денес ќе ти кажам добри вести. И сакам овие вести да ги прифатиш од сѐ срце. И да ја почувствуваш радоста што те исполнува како кога слушаш нешто пријатно. Добрата вест што сакам да ти ја кажам е дека ќе одиш во рајот! Ќе се спасиш! Засекогаш ќе бидеш близу до Бога. Но, сакам да […]

Црковни и световни соблазни

Едно дете ми вели во училиште: „Е, да оче, ни велите дека стадионите и концертите се опасни, ова-она, но толку скандали има од свештениците, како да одам во црква?“. Гледате умот какво сфаќање има? А, јас му велам: – Да ти кажам нешто. На концертот, каде што беше, знаеш дека тој што свиреше зема наркотици, […]

Од лошо кон полошо

Одиме од полошо кон полошо. Нашиот критериум постојано се менува, исчезнува строгоста од минатото; порано луѓето регираа за најмали работи на телевизија, се укинуваа емисии, се затвораа канали, бидејќи луѓето беа соблазнети; многу луѓе простестираа заради своите деца, а сега никој не реагира, се прифаќа сè и тоа со радост. А во исто време ние […]