Фото галерија: Црква на крајот на светот

– Во светот нема мир и тишина. А тука е доволно мирно. Овде можеш на мир и во тишина да Му се молиш на Бога – вели отец Софрониј во црквата „Света Троица“ на Јужниот Пол. Црквичката е изградена во 2004 година од обработени сибирски кедрови дрва. За повеќе, разгледајте ги фотографиите.