Литургијата – центар на христијанскиот живот

Кога пристапуваме на светото крштение, како возрасни или како деца, свештеникот не’ прашува: „Веруваш ли ти во Бога? Се соедини ли со Христа?“ А ние одговараме дека сме се соединиле […]

Застанавме ли на страната на Сатаната?

Во стварноста, војната не започнува кога луѓето ќе започнат да пукаат едни на други. Таа започнува кога одредени убедувања, испраните мозоци или вестите го помрачуваат разумот на луѓето, и тие […]