Биди храбар во Господа

И веднаш ги покани Исус учениците Свои да влезат во кораб и да минат на другата страна пред Него, дури да го распушти народот. Па штом го распушти народот, Он се искачи на планината, за да се помоли насамо. И таа вечер остана таму Сам. А коработ беше веќе на сред море и брановите го […]

Ексклузивно: Човек од Назарет оди по вода?

Витсаида, 10 август (Галилеја Тајмс за Пара вести). Доцна синоќа, на четвртата стража, од водите на Галилејското Езеро бил извлечен давеник кој се обидувал да оди по вода, известуваат жители на Витсаида Галилејска. Спасител во случајов бил извесниот Исус од Назарет, кој на нашите читатели им е познат по чудата кои изминатиов период не престанува […]

Природните стихии и послушанието

(Мт. 14, 22-34) Господ ги испрати учениците во кораб преку морето, а потоа, во четвртата сража од ноќта, откако се помоли на планината, дојде при нив одејќи по површината на разбранетата вода. За човечкиот разум ова е едно од највпечатливите чуда што Спасителот ги направи пред очите на апостолите. Низ целата човечка историја, како црвена […]