Молитвата никогаш нека не престане!

Во сржта на молитвата лежи истрајноста. Денешното Евангелско четиво (Мт. 15,21-28) ни покажува до кој степен човекот може да оди со цел да го добие она што му е потребно […]

Жената Хананејка и Достоевски

Денешното Свето Евангелие нè соочува со еден аксијален момент на духовното живеење. Главниот лик, јунакот на денешното Свето Евангелие, жената хананејка, имајќи бесомачна ќерка, застана пред Христа и го молеше […]