За нашата неблагодарност

Во името на Отецот, Синот и Светиот Дух. Денешното Евангелие кое ја прекинува, да речеме, серијата на радосни читања, е многу застрашувачко: приказната за лозарите кои испаднаа предавници. И навистина, оваа парабола ја отсликува сета историја на човечкиот род, но во контекстот на сите претходно поминати евангелиски чтенија, ни ја кажува ужасната, во сето значење […]