Ако во твоето срце нема љубов, а ти сакаш тоа љубов да има, тогаш присилувај се да правиш дела на љубов. Иако на почетокот сè што ќе правиш, ќе го правиш без љубов, Господ ќе ја види твојата желба и труд, и ќе всади љубов во твоето срце.

Св. Амвросиј Оптински

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz