Опушти се

Треба да се опуштиш. Не ги земај врз себе грижите на овој свет, туку чувај го својот мир и живеј со Бога. Што сака нека биде… Секојдневно треба да се навикнуваме да се смируваме. Но, доколку не сакаме самите да се смириме, тогаш Господ ќе нè смири. Навистина нема смисла нашиот внатрешен мир да го продаваме толку евтино. А, кога душата ќе стане мирна и кротка, тогаш низ целиот живот ќе има разбирање.

Старец Тадеј

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz