Препорака: Радио Триѕвон

Во мај годинава, со благослов на Митрополитот Иларион интернет-радиото „Триѕвон“ на Брегалничката Епархија започна да ја емитува својата програма. Координатор на проектот и уредник на радиото е протоѓакон Тони Петрушевски, автор и уредник на блогот Свиток.

На радиото може да се чујат аудио-записи на беседи, житија на светители и синаксари, поуки и молитви.

За денес го препорачуваме житието на светиот маченик Спасо Радовишки – врска: Свети маченик Спасо Радовишки.

Врска до блогот на радиото: Триѕвон

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz