Пролетна разгледница од Света Гора

видео: Владимир Бондаренко, пролет 2012 г.

од светогорскиот старечник

Еден стар монах говореше: „Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј ме“. Освен ова, тој го велеше и следното: „Едно ‘Господи помилуј’ ги потресува небото и земјата“. Честопати слушавме како светогорските отци велат: „Не станавме монаси за ништо друго, освен за да се молиме“.

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz