Посен Триод

meteora

На ова место ги собравме сите текстови поврзани со великопосниот период што досега сме ги објавиле. Листата ќе ја обновуваме навремено со нови текстови кои допрва ќе бидат објавени.

Подготвителни недели, општи текстови

Недела на митарот и фарисејот

Недела на блудниот син

Недела месопусна, на Страшниот суд

Недела сиропусна, Прочка

Предавање на протоѓакон проф. д-р Андреј Кураев за Великиот Пост

Велики Пост

Великопосен период, општи текстови

Акатист кон Пресвета Богородица, читање во Великиот Пост

Прва седмица од Великиот Пост

Втора седмица од Великиот Пост

Трета седмица од Великиот Пост

Четврта седмица од Великиот Пост

Петта седмица од Великиот Пост

Шеста седмица од Великиот Пост

Страсна седмица

Оставете коментар

1 Comment on "Посен Триод"

Извести ме
1000
Sort by:   newest | oldest | most voted
wpDiscuz