Покана од Папата за старците Паисиј и Порфириј

Една професорка од Америка на еден православен свештеник му ја пренела желбата на Папата Јован Павле Втори да ги прими старците Паисиј и Порфириј во Ватикан. Свештеникот им ја пренел поканата на старците, и тие двајца одговориле речиси идентично:

Не, не би можеле да идеме. Зашто, римо-католиците и Папата не се подготвени… Тие имаат премногу егоизам. Тие не само што сакаат да нè потчинат, ами и не веруваат дека сме носители на вистината. Нема потреба да одиме. Повеќе ќе помогнеме во ситуацијата преку нашите молитви.

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz