Пет совети од старец Јован Крестјанкин

Литија

  1. Ако христијанството се ширело со тупаници, тогаш одамна би го снемало од земјата.
  2. Не треба да се зборува за Бога на луѓе што не сакаат да слушаат за Него. Само ќе ги испровоцирате да богохулат.
  3. Кај брачниот другар верата доаѓа како одговорот на вашиот труд и мудрото однесување со него – во сè.
  4. Да не си ласкаме дека можеме да бидеме праведни, туку да го слушаме она што Тој ни го кажал, дадено преку светите апостоли и светите отци и тоа послушание ќе биде спасително, и за нас, и за нашите блиски.
  5. Плашете се да отпаднете од Мајката Црква, бидејќи единствено таа е имуна на антихристијанската лава која моментално го поплавува светот.

старец Јован Крестјанкин

Оставете коментар

1 Comment on "Пет совети од старец Јован Крестјанкин"

Извести ме
1000
Sort by:   newest | oldest | most voted
wpDiscuz