Молитвата е кислород за душата

Молитва

Молитвата е кислород за душата, потреба на душата.

Читањето на Светото Писмо многу ѝ помага на молитвата. Ја затоплува душата и ја пренесува на едно духовно место.

Старец Паисиј Светогорец

Бог од нас бара само едно нешто: да Го почитуваме, да Го возљубиме и да ги пазиме Неговите заповеди, помнејќи дека Он е наш Создател. Бог сака да ни ја подари Неговата слава, и да Го славиме Него, а не нешто друго или некој друг. Не сака да љубиме нешто друго повеќе од Него.

Старец Јосиф Светогорец

Секогаш биди спремен да го исполниш својот духовен труд, чекор по чекор, и ќе се спасиш.

од старечникот

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz