Мистагогија – Нов православен сајт на македонски јазик

Почитувани посетители, со голема радост ве информираме дека од денес е достапен новиот сајт посветен на христијанско православно богословие, живот и култура на македонски јазик – Мистагогија.мк.

Како што е наведено на самиот сајт:

Мистагогија.мк претставува обид за реализација на мисионерскиот императив, вложен во секој христијанин. Според тоа, задачата на страницата е објавување на текстови од областа на православното христијанско богословие, живот и култура. А целта – запознавање со основите на Православието, кое не е просто фолклор, туку полнота на Божественото Откровение во Христа, нов благодатен живот, кадешто се наоѓаат одговори на конечните егзистенцијални прашања, како и смисла на целокупниот живот на човекот.

За да ја посетите веб презентацијата Мистагогија, кликнете на следниот линк: МИСТАГОГИЈА

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz