Лажните чуда на супермените

Често веруваме дека супермоќите на еден шаолински монах се плод на некакви духовни вежби, медитација и слична спиритуална поткрепа, или демонска поткрепа. Но, дали е тоа така?

(предупредување: видеото што следува може да биде вознемирувачко за некои категории гледачи)

На првото видео монах изведува некаков опасен каскадерски перформанс. На второто видео истото го прави, нема да претпоставите кој – професор по физика. Проценете и сами дали станува за духовна поткрепа, или познавање на законите на физиката кои нам како гледачи кои не ги познаваме во пракса тие закони ни изгледаат како супермоќи, а всушност се илузија.

Разликата е што монахот сака да нè убеди дека поседува надчовечки карактеристики, а физичарот ни ја разголува магијата со аргументите на природните закони кои треба да ставени во служба Божја, а не како злоупотреба од страна на човекот.

Милош Дрпа

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz