Пресврт во Константинопол: Победа на Православието

Константинопол, 1 март (Терирем Дејли за Пара вести). „Ова е верата Апостолска. Ова е верата на Отците. Ова е верата на Православните. Оваа вера ја утврди вселената!“ – ова се зборовите што насобраните толпи денес ги извикуваат по константинополските улици и плоштади, јавуваат нашите дописници од Градот. Градот се наоѓа под силно фактионско обезбедување. Забележани […]

Ексклузивно: Човек од Назарет оди по вода?

Витсаида, 10 август (Галилеја Тајмс за Пара вести). Доцна синоќа, на четвртата стража, од водите на Галилејското Езеро бил извлечен давеник кој се обидувал да оди по вода, известуваат жители на Витсаида Галилејска. Спасител во случајов бил извесниот Исус од Назарет, кој на нашите читатели им е познат по чудата кои изминатиов период не престанува […]

Ексклузивно: Гергесинците потресени – ќе бараат оштета за свињите!

Гергеса, 28 јули (Галилеја Тајмс за Пара вести). „Со должно внимание слушнавме сè што имаа да ни кажат свињарите во врска со несреќниот случај на давењето на голем број свињи во Галилејското Море. Запознаени сме и со случајот на излекувањето на двајцата мажи (кои според некои, биле дури и демоноопседнати), а кои се наоѓаа на […]