Детско Добротољубие

На часот по веронаука во Аранѓеловац, соседна Србија, вероучителот на учениците од второ одделение им предложил на листе хартија да напишат една своја кратка молитва. Резултатот на оваа љубопитност на […]

Акатист кон Пресвета Богородица

КОНДАК 1 Храбра наша Војвотко победоносна, ние, слугите Твои од зло избавени, песни пофални Ти воспеваме, Богородице. Но Ти, Која крепост имаш непобедлива, од секоја беда ослободи нѐ, да повикуваме: […]

Молитви на езерото: LXXXII

Кренаа неверниците војна против Господ на небото и на земјата – суви лисја против планинскиот ветар. Додека ветрот молчи, се слуша шуштењето на лисјата. Но кога ветерот ќе разшуми, ќе […]