Допирот Божји

isus-hristos-putir-na-zivotot

Многу луѓе мислат дека не треба да се оди во црква за да се сретнат со Бога, но Бога единствено можете да Го допрете во Неговата Црква. Бог можел од Небесата само да повика и да ни ги прости сите наши гревови и човештвото да го смести во Рајот, но наместо тоа, Тој одбрал да прими тело и да го допре човештвото. Постојат многу начини да се повика Бог, но само еден начин да се допре. Кога чесното Тело и Крв Христови ги допира вашите усни, вашите гревови се простуваат и вие сте исцелени, бидејќи допирот Божји лечи, а вие добивате Живот вечен.

Отец Атанасиј Харос

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz