Блудниот син, или добриот татко

Можеби параболата воопшто и не се однесува на блудниот син. Можеби, параболата се однесува на тајната на љубовта на добриот татко наспроти неговите синови: едниот блуден, другиот праведен. Таткото, икона на Отецот Кој вели: „Кажи им, жив сум Јас, вели Господ Бог: Јас не ја сакам смртта на грешникот, туку грешникот да се одврати од својот пат и да остане жив. Вратете се, вратете се од вашите лоши патишта…“ (Езек. 33,11).

Оставете коментар

1 Comment on "Блудниот син, или добриот татко"

Извести ме
1000
Sort by:   newest | oldest | most voted

[…] Блудниот син, или добриот татко […]

wpDiscuz