Фото галерија: Погребение на старец Георгиј на Света Гора

Во попладневните часови на вчерашниот ден, на Света Гора се соврши погребението на поранешниот проигумен на свештената григоријатска обител, архимандритот Георгиј.

Десетици монаси, свештеници, но и лаици кои беа благословени од присуството на овој духовен столб во нивните животи притекнаа за последен пат да се поздрават со старец Георгиј. Меѓу присутните беа и митрополитите Варнава и Павле.

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz